martes, 28 de febrero de 2012

Picantones asados con puré de Castañas / Roasted poussins with mashed chestnuts puree



Ingredientes para 4 personas

4 Picantones
12 dientes de Ajo
Agua
Harina de maíz refinada
Aceite Virgen  Extra
Sal, Pimienta, Tomillo y perejil picado
Puré de Castañas (Yo uso la marca Cuevas)
Zumo de un limón

Preparación

Limpiar los picantones.

Salpimentarlos e introducir dentro de cada uno un par de ajos enteros y sin pelar. Se colocan sobre una placa de horno.

Pelar 4 dientes de ajo, aplastarlos con un cuchillo y picarlos fínamente.

Mezclarlos con el tomillo, el zumo de limón y el aceite. (DAO, sin limón)

Regar los picantones en introducirlos en el horno a 200º durante 30 ó 35 minutos.

Agregar agua durante el asado si es necesario para que no se sequen.

Servir con puré de Castañas o puré de manzana según el gusto.

English

Ingredients for 4 people

4 poussins
12 cloves of garlic
Water
Refined corn flour
Extra Virgin Olive Oil
Chopped parsley, pepper, salt and thyme
Chestnut Puree (I use the brand Cuevas)
Juice of one lemon

Preparation

Clean poussins.

Season them and introduce a couple of whole garlic cloves, unpeeled, into each of them. Place on a baking tray.

Peel 4 garlic cloves, crush them with a knife and chop finely.

Mix them with thyme, lemon juice and oil. (For DAO diets, no lemon)

Cover the poussin with this mixture and place them in the oven at 200 degrees for 30 to 35 minutes.

Add water while cooking if necessary to prevent drying.

Serve with mashed chestnuts or applesauce to taste.

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