miércoles, 26 de agosto de 2009

Espaguettis a la boloñesa / Spaghetti bolognese



Ingredientes para 4 personas

Medio paquete de espaguettis.
Un bote de tomate natural triturado de 250 gramos.
Medio kilo de carne picada. ¡Ojo! Que os la piquen en la máquina. No la compréis envasada, pues normalmente entre los conservantes le pueden poner leche.
Una zanahoria grande.
Dos puerros.
Un diente de ajo.
Medio vasito de vino blanco.
Dos hojas de Laurel.
Sal, Pimienta, Azúcar.
Un pellizco de orégano.
Aceite de oliva 0,4º.

Preparación para la salsa

Cortar el puerro finito, trocear el ajo y las zanahorias en taquitos chiquititos.

Rehogar el puerro con el aceite en la olla hasta que esté blandito.
A media cocción añadir la zanahoria y el ajo.

Añadir la carne picada y dorar.

Incorporar el tomate, una cucharada de azúcar, la sal, la pimienta y el laurel.

Añadir medio vaso de agua, tapar la olla y dejar cocinar 2 anillos, 5 minutos.

Destapar e incorporar el vino blanco y un puñadito de orégano.

Dejar cocer destapado a fuego lento hasta que la salsa tenga consistencia.

Cocer la pasta según las instrucciones del paquete.

Servir con un montón de salsa por encima, espolvoreada con queso parmesano (los que no tengan alergia a la leche).

English

Ingredients for 4 persons

Half a package of spirals, spaguetti, macarroni or whatever pasta you know that does not have egg in it.
A  tin of natural crushed tomato. (250gr).
One pound  of minced meat. (Be careful! Ask the butcher to mince it in front of you. Do not buy it packed, since milk is a common natural preservative, used to make meat look fresh. )
A big carrot.
Two leeks.
One garlic clove.
Half a small glass of white wine.
Two  bay leaves.
 Salt, Pepper, Sugar.
A pinch of oregano.
Olive oil .0,4ª

 Preparation for the sauce

Chop the leek, the garlic clove and the carrots in tiny bits.

Sauté the leek  in olive oil until it looks half cooked and then add the carrot and the chopped garlic and keep on until they look tender.

Add then the minced meat and when cooked, incorporate the tomato, a spoonful of sugar, the salt and the pepper and the bay leaves.

Include half a glass of water, cover the pressure cooker  and  cook the sauce for about 5 minutes.

Open the cooker and  incorporate the white wine and a pinch of oregano.

Simmer the sauce uncovered until the sauce has consistency.

Cook the pasta according to the instructions of the package.

Serve  it with a heap of sauce above.

For those who are not allergic to milk, top it with parmesan grated Cheese.

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