domingo, 23 de agosto de 2009

Patatas a lo fácil / Easy potatoes



Ingredientes para 4 personas.

Patatas
Aceite de oliva
Sal

Preparación.

Cortar las patatas como para tortilla.

Meter en un recipiente para microondas con un chorro abundante de aceite y sal al máximo  (en mi micro son 900) durante 7 minutos.

Sacar y remover.

Volver a meter en el micro otros 7 minutos.

Sacar y remover.

Volver a meter 5 minutos más.

¡Listas!

Yo las uso como base para la tortilla de patatas, son mucho más sanas y además no mancho nada. O también como base para las patatas a lo pobre, al ajo cabañil. etc...

Nota. El cacharro de barro es de decoración. Yo las hago en un recipiente para microondas.

English

Ingredients for four persons.

Potatoes.
Olive oil. (0,4º)
Salt.

Preparation.

Cut the potatoes into thin slices.

Place the in a microwave-safe bowl with a generous drizzle of olive oil and salt, and cook it at the maximum power  (in my micro is 900) for 7 minutes.

Remove and stir.

Return it to the micro another 7 minutes.

Remove and stir.

Put them back  for another 5 minutes.

They are already ready!

I use them as a basis for  spanish omelette (tortilla), as they are much healthier and the process of cooking is cleaner.
They can be the basis for fried potatoes, patatas al ajo cabañil, and so on....

Note. The clay pot in the photo is only for decorating purposes. I cook them on a microwave-safe bowl.

No hay comentarios :

Publicar un comentario