Ingredientes para 4 personas
Un manojo de acelgas o un bote de acelgas cocidas al natural.
4 patatas gordas.
una lata de 250 grs. de tomate natural triturado.
una bolsa de pisto congelado o en su defecto restos de pisto para niños. (ver receta).
Aceite de oliva.
Sal. Perejil.
Una cebolla.
Un vasito de vino blanco.
Orégano.
Una hojita de Laurel.
Un pizco de azúcar.
Pan rallado.
cuatro lonchitas troceadas de jamón serrano.
Preparación
Limpiar bien las pencas de acelgas y cocer en agua hirviendo hasta que estén blanditas.
Pelar las patatas en láminas, como para tortilla y freír o hacerlas al micro. (ver receta).
Hacer un sofrito con el tomate natural triturado, el azúcar, la sal, el aceite, el laurel, el orégano y el perejil.
En una fuerte de horno, colocar las patatas fritas en el fondo. A continuación colocar una capa de acelgas ya cocidas.
Cubrir con el pisto y los trocitos de jamón serrano.
Por último, cubrir con el sofrito de tomate.
Espolvorear el pan rallado por encima y hornear a 180 grados unos 5 minutos, hasta que se dore el pan rallado.
Para los que no tiene alergia a la leche, sustituir el pan rallado por queso rallado.
English
Ingredients for 4 persons
A bunch of spinach beets or a jump of already boiled spinach beets.
4 big potatoes.
A tin of 250 grs. of natural crushed tomato.
A bag of frozen ratatouille or remains of ratatouille for children. (See recipe).
Olive oil.
Salt.
Parsley.
An onion.
A small glass of white wine.
Oregano.
A bay leave.
A pinch of sugar.
Breadcrumbs.
Four slices cut into pieces of Serrano ham, or parma ham.
Preparation
Clean well the main leaves of spinach beets and put them in boiling water for two or three minutes until they are through and ready. Drain the water.
Peel the potatoes in slices, as for tortilla, and fry them or cook them in the mike. (See recipe).
Prepare a homemade stir-fry with the natural crushed tomato, the sugar, the salt, the oil, the laurel, the oregano and the parsley.
In an ovenproof dish, place the fried potatoes in the bottom,Then place a layer of boiled spinach beets. On top of it, place the ratatouille. Next goes the serrano jam in pieces and finally the homemade tomato sauce.
Sprinkle some breadcrumbs over the tomato, and bake it to 180 degrees approximately 5 minutes, until the breadcrumbs is toasted.
For the non allergics to dairy, replace the breadcrumbs with grated cheese.
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